"Spanning is wie je
denkt te moeten zijn.
Ontspanning is wie je bent."

~ Lao Tze

Prachtig Krachtig verhuist 17 oktober
2022 naar Portugal!

Binnenkort zal ik op deze website de activiteiten die ik in Portugal ga aanbieden plaatsen. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten in Portugal, schrijf je dan ik voor mijn nieuwsbrief

In Nederland zal ik geen activiteiten meer organiseren, daar voor in de plaats zal ik een soort retraites aanbieden bij Quinta Travancinha te Portugal: www.quintatravancinha.com

Qigong

De zachte vloeiende bewegingen van Qigong maken het lichaam vrij en soepel, de geest naar binnen gecentreerd en stil, de stemming rustig en plezierig. Qigong is een oude Chinese oefenmethode om rust te verkrijgen, het lichaam vitaal te houden of om weer nieuwe vitaliteit te verwerven, mentale kracht te ontwikkelen en het lichaam te zuiveren. Het activeert het parasympathische zenuwstelsel en versterkt het immuunsysteem.

In China wordt het al duizenden jaren door jong en oud toegepast als Qigong therapie! Qigong wordt ook beoefend bij verschillende ziektepatronen, rouwverwerking en burn-out. Ervaar wat Qigong voor jou kan betekenen tijdens een gratis proefles, proeflessen kunnen op elk moment gevolgd worden, mits in overleg.

“Qigong is niet iets wat ik doe, het is een manier van ZIJN waarbij het er voor mij om gaat bewust en volop aanwezig te zijn, in verbinding met wat er is, zonder weerstand.”

Jacqueline Wijnen

Hieronder een impressie van de lessen.

Lestijden Qigong

Tussentijds instromen is mogelijk!

Dinsdag:
10:00 – 11:00
19:30 – 20:30

Donderdag:
10:00 – 11:00
19:30 – 20:30

Erkende BOCAM trainer Tai Chi & Qi Gong | Jacqueline Wijnen | Den Bosch ~ Prachtig Krachtig

Locatie: Koedijkstraat 41, 5212 SB Den Bosch.

Tarieven en reglement

€ 10,00 per les bij een les per week (betaling per kwartaal)
€ 8,50 per les bij 2 lessen per week (betaling per kwartaal)

Gemiste lessen kun je in overleg in het zelfde kwartaal in te halen op een andere dag/tijdstip.
Opzeggen minimaal 2 weken voor aanvang van het nieuwe kwartaal.

Interesse in een GRATIS proefles?
Bel Jacqueline Wijnen: 06-180 187 23 of stuur een e-mail.

Qigong workshop op aanvraag

Ik verzorg ook workshops op aanvraag, denk bv aan de invulling van een familie, vriendinnen, vrienden of collega dag, of misschien wil je gewoon een dag ondergedompeld worden in Qigong, dit kan in mijn praktijkruimte of op locatie. Bel of stuur een e-mail voor verdere info en we kunnen dan samen kijken hoe we aan deze dag of halve dag invulling kunnen geven.

Interesse in een workshop?
Bel Jacqueline Wijnen: 06-180 187 23 of stuur een e-mail.

Verder geef ik ook Qigong workshops en andere workshops in mijn praktijk waarvoor je jezelf kunt aanmelden en deze kun je vinden in mijn agenda.

Harte groet,
Jacqueline Wijnen

Divider Prachtig Krachtig | Jacqueline Wijnen | Den Bosch ~ Prachtig Krachtig

Recensies over 'Qigong lessen'

 • “Ik was op slag verliefd op Qi Gong. Al na de eerste les kwam ik heel ontspannen en vredig thuis. Alles in mijn lichaam stroomde vrij en zacht. Ik sliep die nacht als een roosje. En het geeft een prachtige verdieping in mijn zitmeditatie.”

  Ingrid
 • “Op het moment dat je de ruimte binnenstapt, is de rust al voelbaar. Heerlijk een uur lang, zo goed als ononderbroken oefeningen doen, met heerlijke rustige muziek op de achtergrond. Aan het eind van de les het cadeautje van even een korte meditatie terwijl Jacqueline muziek maakt. Ik geniet iedere week met volle teugen van deze les!”

  Norie
 • “Op mijn werk, werk ik veel met mijn hoofd. In de Qi Gonglessen van Jacqueline ga ik uit mijn hoofd en kom ik lekker in mijn lijf te zitten en kan ik de energie gaan voelen die vrijkomt bij de oefeningen. Ik ben me bewuster geworden van spanning en ontspanning in mijn lichaam en kan de energie steeds beter voelen stromen. Qi Gong is heerlijk rustgevend. Elke week weer een geniet moment.”

  Eveline
 • “In de les weet Jacqueline met haar zeer gevarieerde keuze aan oefeningen elke keer weer een vertrouwde en plezierige stemming te creëren , waar je helemaal tot rust kan komen. Je leert je aandacht te richten, je bewust te worden van je lichaam, bijna zonder moeite soepel te bewegen en je levens energie te voelen. Even weg uit de drukte van de dag en thuiskomen bij jezelf.”

  Arjan
 • “Door de Qi Gong lessen van Jacqueline heb ik goed geleerd bij mezelf te komen en helemaal doordat zij mij geleerd heeft hoe Qi Gong te integreren in mijn leven.”

  Esther
 • “Een groepsles Qi Gong bij Jacqueline werkt op mij zeer ontspannend. De oefeningen zijn zeer afwisselend, de les is nooit saai en voorbij voor ik er erg in heb. Ik voel me met mijn 70 jaar nog behoorlijk fit en ik denk dat Qi gong me daarbij helpt.”

  Jacques de Bresser