"Het Universum geeft zich over
aan de geest die stil is."

~ Lao Tze

Meditatieles

Leren met zachtheid emoties toe te laten

In de meditatielessen leer je d.m.v. diverse meditatievormen (o.a. geleide-meditatie, spontane meditatie etc.) optimaal contact te maken met jezelf.  Je gedachtes te observeren als toeschouwer en zo via stilte en het voelen van de sensaties in je lichaam kom je bij diepere lagen in jezelf. Door werkelijk je lichaam te voelen ga je ervaren wat aarden is. Met zachtheid observeren en voelen van emoties en hier niets mee te willen. Deze methode ook toe te passen met je ogen geopend en in je dagelijks leven.

Ik geef je achtergrond informatie zodat je gaat begrijpen hoe die maalstroom van gedachtes en de daarop volgende emoties ontstaan en gevoed worden. Door dit te begrijpen wordt het makkelijker om er mee ‘aan de slag te gaan’. Dit suggereert dat je iets zou moeten doen en dat is nu juist niet de bedoeling. Alleen observeren, voelen, ademen en ontspannen is voldoende om uit deze spiraal te komen.

Meditatie is iets anders dan hypnose, trance of een out-of-body ervaring. Meditatie gaat over helder en wakker zijn, terwijl je tegelijkertijd ontspannen bent en een diepe innerlijke rust ervaart – alert en gewaar, relaxed en verstild. En zonder iets te willen veranderen.

Als je na oefening je gedachtes en emoties kunt observeren zonder er iets mee te willen, ze met zachtheid toe te laten, gaan we door het doen van oefeningen en te focussen op je chakra’s je levensenergie/kundalini in de kanalen langs je ruggengraat in beweging zetten, dit  kan ook weer geblokkeerde emoties in beweging zetten. Door vertrouwen en het weten dat jij die emotie niet bent, kun je het laten stromen. Zo krijg je meer vertrouwen in jezelf en in je lichaam. Als alles mag stromen zul je merken dat je intuïtie en gevoel makkelijker tot je kan komen en kun je steeds makkelijker zijn wie jij in werkelijkheid bent! Dit zal zich op alle vlakken van je dagelijks leven tot uiting brengen.

Warme groet,
Jacqueline Wijnen

Meditatielessen Den Bosch

Voel jij de wens dit proces in jezelf aan te gaan? Meld je dan aan met de knop hieronder of bel 06-180 187 23

Data: Maandagavond van 2 maart t/m 11 mei (m.u.v. 27 april).
Locatie: Koedijkstraat 41, 5212 SB Den Bosch
Begeleiding: Jacqueline Wijnen
Duur: 19:30 tot 20:30 uur
Bijdrage: € 100,00 voor een blok van 10 lessen

Divider Prachtig Krachtig | Jacqueline Wijnen | Den Bosch ~ Prachtig Krachtig